Home > Basketball, Sports > Košarka: Finalna tekma med KK Keragrad in KK Žoltastimi troti v OŠ Šmihel, NM

Košarka: Finalna tekma med KK Keragrad in KK Žoltastimi troti v OŠ Šmihel, NM

Slabi svetlobni pogoji, hitra akcija, nepričakovani pripetljaji … to so pogosti pojavi pri košarkaških tekmah, ki se praviloma odvijajo v dvorani, fotografi pa morajo biti pozorni in dokaj improvizirati, če želijo ujeti dobre posnetke. Jaz sem imel to srečo, da omejitve gibanja na robu igrišča ni bilo in sem lahko tako fotografiral z različnih zornih kotov. Lahko bi se reklo, da sem ‘uradni’ fotograf košarkarskega kluba Keragrad, v katerem igrajo moji prijatelji. Sliko se da povečati s klikom nanjo (preko koleščka bo hitreje).

KK Žoltasti  Troti so proti KK Keragradu izgubili za 22 pik (končni rezultat je bil 45:67). Kljub porazu so vseeno dobro igrali in bili dober nasprotnik, a Keragrad je imel bolj organizirano obrambo in napade.

Fotografiral sem z Nikonom D70s, uporabljal pa sem 2 Nikkorjeva objektiva, in sicer Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX ter Nikon 50mm f/1.8 D. Slednjega sem zaradi svetlobnih pogojev in bližine igrišču najbolj uporabljal, obnesel se je zelo dobro, le fokus bi lahko imel malo hitrejši, a se je dalo preživeti. Upam, da ste uživali pri ogledu fotografij.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: